Læserbrev om misbrugsbehandling: Har Middelfart plads til alle?

Læserbrev af spidskandidat Lasse Schmücker og Embla Rasmussen:

Har Middelfart plads til alle?  

I den seneste tid har man på TV2 kunnet følge Nanna, som med hjælp fra et misbrugsteam i Middelfart, er blevet stoffri og har holdt sig stoffri i 2 år.  

Nanna har været tilknyttet halvvejshusene Mirabellegrenen 45, hvor hun, sammen med andre unge under 30, har vendt den negative spiral og har fundet en mere holdbar vej frem – uden stoffer. Det er rørende, at se hvor godt hun klarer sig og hvor lidt der faktisk skulle til fra kommunens side. Nanna er, kort sagt, blevet hjulpet fra et liv med misbrug og passiv forsørgelse til at være stoffri og i trivsel med uddannelse og selvforsørgelse.  

Halvvejshusene i Middelfart har eksisteret i 10 år. De kan huse 7 unge ad gangen og med en belægningsprocent over 90 og høj succesrate, skulle man tro de var sikre. Men sådan er det ikke.  

1/10 lukker halvvejshusene. Brugerne er sagt op og må finde andre lejemål. Og finde vej. Forhåbentlig.   

Og hvad med fremtidige unge med misbrugsproblemer? Skylder vi ikke hinanden, at have et tilbud der kan få dem tilbage på sporet? At lukke en succes som Halvvejshusene for at spare er en klassisk “tisse i bukserne” – manøvre.